Te przekąski są przepyszne – zrobisz je 15 min – każdy je uwielbia, znikają ze stołu w kilka chwil

Tortillę zna chyba każdy. Najczęściej przygotowujemy ją na ciepło z mięsem, sałatkami, sosami i podajemy jako danie obiadowe lub na kolację.

Dzisiaj, dla odmiany, mamy dla Was propozycję na placki tortilli w innej odsłonie – różnorodne i pyszne przekąski z ciekawymi rodzajami nadzienia. Odpowiednie na wiele okazji: spotkanie ze znajomymi, lunch czy kolację, świetnie sprawdzą również się jako przekąska do pracy czy szkoły.

Jak przyrządzić placki tortilli – czyli przekąski na wiele sposobów

Wszystkie przygotowane nadzienia i pasty ułóż lub rozsmaruj na tortilli – następnie zwiń placek ciasno w rulon, owiń folią na jakiś czas, a potem pokrój na mniejsze kawałki lub na grubsze plastry.

Nadzienie z kurczakiem

Gotowany filet z kurczaka – ok. 350 g – pokrój na cienkie plastry i wymieszaj z dwoma porcjami sera startego na grubych oczkach. Do smaku możesz dodać ulubione zioła.

Pasta rybna

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!