Zdradzę Ci sekret mojej babci. Okazało się że źle lepiłam pierogi. Wystarczy zamienić jeden składnik

Stworzenie idealnych pierogów wydaje się dość trudne. Z drugiej strony nie zawsze mamy dostęp do domowych pyszności, a nie da się ukryć, że kupnym pierogom brakuje odpowiedniego smaku i tekstury.

Dlatego proponuję wypróbować sprawdzony przepis i przekonać się samemu, że stworzenie naprawdę dobrych pierogów jest możliwe. Jeśli chcesz stworzyć ciasto na pierogi, które smakiem będzie przypominać te tworzone przez babcię to zachęcam do wypróbowania przepisu!

Do wykonania ciasta potrzebujesz jedynie:

  • 2 – 2,5 szklanki mąki pszennej
  • soli, do smaku
  • 1 szklanki bardzo ciepłej wody.

Koniecznie zwróć uwagę na to, aby woda była ciepła. Jeśli wolisz, możesz zamienić ją na mleko, chociaż tradycyjnie używa się raczej wody. Możesz też dodać odrobinę sody lub oleju, jednak nie jest to wymagane.

Potem wystarczy już tylko wyrobić ciasto, rozwałkować je i wypełnić przepysznym nadzieniem. Tutaj mamy ogromny wybór – ruskie, z mięsem, z kapustą i grzybami, z kapustą i mięsem, owocowe… Co tylko sobie wymarzymy!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!