Bez smażenia, raz próbowałam i tylko tak teraz robię: Przepis na najdelikatniejsze mięso mielone ze śmietaną.

Doskonałe danie z mięsa mielonego, które warto wypróbować. Proste przygotowanie, efektowany wygląd i obłędny smak – połączenie doskonałe!

Potrzebujesz:

  • 2 kromki białego chleba np. tostowego
  • 100 ml mleka
  • 1 cebula
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 ml mleka
  • sól, przyprawy do smaku
  • 200 g twardego sera
  • 200 g śmietany
  • 2 jajka
  • 1 pęczek koperku

Przygotowanie:

Chleb włóż do miski, zalej mlekiem i odstaw na chwilę. Cebulę drobno pokrój. Mięso mielone przełóż do osobnej miski, dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i odciśnięty zmiękczony chleb.

Posól, dopraw i dobrze wymieszaj. Mokrymi rękoma formuj klopsiki z masy mięsnej i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Zrób wgłębienie po środku każdego klopsa i przygotuj nadzienie.

Ser zetrzyj do miski, wymieszaj z jajkami, kwaśną śmietaną i posiekanym koprem. Dobrze wymieszaj i ułóż w każdym wgłębieniu. Wstaw danie do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 200 ° C przez około 40 minut.

Życzymy smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!