Przedstawiam Wam mój przepis na rybę pod pierzynką: Nigdy nie jadłam lepszej.
Dania przyrządzone z ryb zawierają dużo cennych dla zdrowia składników – bogate w kwasy omega-3 EPA I DHA pozytywnie wpływają na pamięć, zmniejszają ryzyko zakrzepów krwi, oczyszczają arterie i zapobiegają tworzeniu zatorów.
W dodatku są smaczne i zdrowsze niż dania mięsne. Ryby można wykorzystywać do każdego posiłku – pasują zarówno do zup, przekąsek, sałatek, dań obiadowych, jak i kanapek.
Dzisiaj przedstawimy propozycję na przyrządzenie łososia „pod pierzynką” – dania, które jest naprawdę pyszne i jednocześnie niezwykle atrakcyjne w wyglądzie. Prosty przepis, a efekt naprawdę ciekawy. Spróbuj i zaskocz swoją rodzinę!

Jak przygotować łososia „pod pierzynką”?
Potrzebne składniki:
- 1 kg łososia w kawałku
 - 200 g majonezu
 - 50 g sera mozzarella
 - 50 g żółtego sera
 - 1 łyżeczka musztardy
 - 1 cebula
 - 2 ząbki czosnku
 - 2 łyżki soku z cytryny
 - pieprz i sól – do smaku
 
			
Comments are closed.