Ta chałwa z tego przepisu jest obłędna w smaku. Już nie kupię w sklepie, zrobisz ją w 10 min.

Wszyscy wiemy, że własnoręcznie przygotowane przysmaki są o niebo lepsze od tych, które znaleźć można na sklepowych półkach.

Dlatego proponujemy Ci przepis na pyszną, domową chałwa, którą zachwycą się wszyscy domownicy. Możesz ja podawać do kawy lub herbaty mając jednocześnie pewność, że jest to zdrowa przekąska pozbawiona konserwantów oraz sztucznych barwników i aromatów.

Chałwa to przysmak, który znamy od dzieciństwa. Niestety ta sklepowa często nie przypomina już smakiem tej, którą serwowały nasze mamy i babcie. Często zawiera w swoim składzie najróżniejsze utwardzacze i substancje utrwalające, ogromne ilości zbędnego cukru, a jej najgorszym składnikiem bywa niestety olej palmowy.

Dzięki naszemu przepisowi wiesz, co jesz. W dodatku wykonanie domowej chałwy zajmie Ci niewiele czasu.

Potrzebne składniki:

  • 200 g orzeszków arachidowych
  • 200 g łuskanych nasion słonecznika
  • 2-3 łyżki płynnego miodu (można regulować ilość miodu ze względu na pożądaną przez nas konsystencje chałwy)

Sposób przygotowania w 5 prostych krokach:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!