Wystarczy wieczorem pokroić biała kapustę i rano możesz delektować się tym przysmakiem. Przepis na szybką i zdrową przekąskę. Potrzebujesz tylu kilku składników.

Przekąska z kapusty kiszonej też może być pyszna.

Dlatego też prezentujemy poniższy przepis, który pozwoli przygotować taką przekąskę. Marynowana kapusta z octem wykonana z poniższego przepisu jest przepyszna i powinna przypaść do gustu każdemu.

Czego będziemy potrzebować?

  • 9 łyżek cukru
  • 200 mililitrów octu
  • półtora litra wody
  • 2-3 kilogramy białej kapusty
  • 2 łyżki soli
  • 2-3 marchewki
  • 5-6 ząbków czosnku
  • mielony pieprz (około 1 łyżeczki)

Jak przygotować?

Wodę wlewamy do garnka i dodajemy cukier, sól, pieprz oraz ocet. Tę mieszaninę musimy zagotować. W tym czasie bierzemy kapustę i dzielimy na około 8 do 10 części (w zależności od wielkości kapusty).

Kolejnym krokiem jest obranie marchewek i potarcie ich na grubej tarce. Do tego kroimy czosnek. Pokrojone warzywa zalewamy wcześniej przygotowaną solanką.

Gdy wszystko wystygnie, pojemnik z kapustą wstawiamy na noc do lodówki. Kapusta przygotowana jest smaczna oraz delikatnie pikantna. Smacznego.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!