Najlepszy chleb, jaki kiedykolwiek zrobiłam. Płatki owsiane na patelni.

Niesamowicie szybki i łatwy przepis na delikatny chleb owsiany. Cała rodzina na pewno się w nim zakocha.

Co potrafią płatki owsiane?

  • likwidują zaparcia,
  • najbardziej odżywcze płatki zbożowe,
  • pobudzają przemianę materii (idealny wybór na śniadanie),
  • zawierają witaminy z grupy B, żelazo, wapń i fosfor,
  • optymalizują pracę jelita cienkiego,
  • nasycają i stopniowo uwalniać energię, pomagają zdrowo schudnąć,
  • zmniejszają ryzyko chorób układu krążenia, wzmacniają serce i naczynia krwionośne,
  • hamują wzmożoną aktywność tarczycy,
  • niższy poziom cholesterolu,
  • profilaktyka cukrzycy, stabilizacja poziomu cukru we krwi,
  • są bardzo pomocne przy przyjmowaniu antybiotyków, szczególnie dzięki witaminom z grupy B,
  • zapobieganie rakowi przewodu pokarmowego.

Do przygotowania chleba potrzebujemy:

  • 6 łyżek płatków owsianych
  • 1 jajko
  • 50 ml wody
  • szczypta soli
  • ser Mozzarella
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Do miski dodaj płatki owsiane, jajka, sól. Wymieszać łyżką. Następnie wlej wodę i wymieszaj.

Następnie dodaj proszek do pieczenia. Mieszać. Do mieszanki wlej startą mozzarellę. Dokładnie wymieszać.

Posmaruj patelnię masłem. Umieść w nim mieszaninę. Rozłóż to na całej powierzchni.

Smaż chleb z obu stron, aż się zarumieni. Możemy podać przysmak owsiany.

Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!