Twoja rodzina będzie nim zachwycona – Deser bez pieczenia z ananasem.

Desery, dzięki którym gospodyni zaoszczędzi dużo czasu i energii – to prawdziwe wybawienie dla osób, które lubią sprawiać przyjemność swoim bliskim pysznymi daniami.

Szybkie przepisy na smakołyki nie zawsze wymagają godzin spędzonych w kuchni przy piekarniku. Właśnie dla osób, które lubią pyszności proste oraz szybkie w przygotowaniu, a przy tym niebywale smaczne, przygotowano poniższy przepis. Danie nie zawiera cukru, mąki ani jajek; dzięki temu świetnie sprawdzi się w przypadku osób, dbających o swoją sylwetkę i stosujących dietę.

Deser z ananasami – co będzie potrzebne, by go przygotować

Za słodycz w tym deserze odpowiadają ananasy z puszki wraz z zalewą, która im towarzyszy. Miłośnicy słodkich smaków nie powinni więc być zawiedzeni. Aby przygotować deser będzie nam potrzebny zaledwie 1 pojemnik tych pysznych i zdrowych owoców.

Składniki:

  • 380 g ananasów z puszki,
  • 800 g twarogu,
  • 100 ml wody,
  • 30 g żelatyny.

Przygotowanie:

Puszkę z ananasami należy otworzyć, a owoce odsączyć dokładnie na sicie. Płynu z puszki nie wylewamy, będzie nam jeszcze potrzebny.

Następnie rozpuszczamy żelatynę w 100 ml wody. Twarożek dokładnie blendujemy. Wlewamy do niego płyn, odsączony uprzednio  z ananasów.  Żelatynę dodajemy do masy twarogowej i wszystko ubijamy dokładnie blenderem.

Kawałki ananasa z puszki dodajemy do masy twarogowej. Wylewamy wszystko na sitko i wkładamy do lodówki na 2 godziny. To już w zasadzie wszystko.

Pozostaje jedynie wyjąc gotowy już deser z miejsca, w którym go zostawiliśmy – i pokroić na kawałki. Pachnące i pyszne danie zostanie z całą pewnością docenione  przez wszystkich członków naszej rodziny oraz zaproszonych gości.

Można przygotować je na tyle szybko, że sprawdzi się w codziennej kuchni, a prostota i wyborny smak sprawi, że będzie prawdziwym hitem dni świątecznych i wakacji.

Lekki i pyszny deser znakomicie się również prezentuje i trafia praktycznie w każde gusta.

Nie czekaj więc – zrób go już dzisiaj. Przepis jest niedrogi, a wykonanie – niezwykle wręcz proste.

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!