Każdy łasuch się w nich zakocha. Kurze łapki z jabłkami i cynamonem – odkryj ten przepis.

Cynamon i jabłka we Francuskich Ciasteczkach – Idealna Harmonia Smaków Znikająca W Mgnieniu Oka!

Niesamowite połączenie smaków – cynamon i jabłka – to sekret, który zna każda gospodyni domowa słodząca życie swoim domownikom. Przygotuj się na eksplozję smaków dzięki naszemu niepowtarzalnemu przepisowi na ciasteczka z francuskimi jabłkami i cynamonem. Ten smakowy arcydzieło znika z talerza w mgnieniu oka!

Ciasteczka te są niesamowicie proste do przygotowania i zabierają dosłownie chwilę. Ten domowy przysmak z pewnością zachwyci nie tylko smakiem, ale również rozchodzącym się po całym domu aromatem.

Potrzebujesz:

  • 70 g masła,
  • jedno jajko,
  • 1 francuskiego jabłka,
  • 4 łyżek cukru,
  • pół łyżeczki cynamonu,
  • 8 g cukru waniliowego,
  • 2 łyżki stołowe mleka,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 4 g proszku do pieczenia,
  • 250 g mąki pszennej.

A oto kroki do stworzenia tych małych kawałków nieba:

Zacznij od przygotowania nadzienia – obranego jabłka bez rdzenia, pokrojonego w plasterki i smażonego na patelni z dwiema łyżkami cukru i cynamonem. Smaż do momentu karmelizacji.

Dodaj łyżkę masła do patelni. W osobnej misce połącz jajko, szczyptę soli i cukier waniliowy. Następnie dodaj resztę cukru, mleko i roztopione masło. Wszystko dobrze wymieszaj.

Dodaj proszek do pieczenia, stopniowo dodaj mąkę, stale mieszając. Zagnieć ciasto na jednolitą masę, rozwałkuj i wyciąć kółka. Na każdym kółku umieść nadzienie i zawiń jak książkę.

Teraz ciasteczka przenieś na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15-20 minut. Ostudź i posyp cukrem pudrem.

Choć przygotowanie tych ciasteczek jest błyskawiczne, smak jest niezapomniany i stanowią doskonały dodatek do herbaty lub kawy. Spróbuj sam!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!