Trzy przepisy na pyszne zupy babci – Zdrowy i pyszny obiad w kilka minut – bez sztucznych składników

Trzy przepisy na tradycyjne zupy bez konserwantów i sztucznych aromatów

Oto nasze ulubione przepisy na rozgrzewające, domowe zupy. Zupy te są łatwe do zrobienia, nie wymagają wiele wysiłku i są pyszne!

Zupa jarzynowa z klopsikami

Przygotuj:

  • mielona wieprzowina lub wołowina: 700 g
  • ziemniaki: 350 g
  • cebula: 250g
  • marchew: 150 g
  • makaron: 50 g
  • Oliwa: 2 łyżki
  • Pęczek koperku
  • 1 liść laurowy
  • Przyprawy: Sól, pieprz

Wykonanie:

Połowę posiekanej cebuli wymieszać z mięsem mielonym. Doprawić potrawę solą i pieprzem. Pozostałą cebulę podsmażyć na oleju. Z mięsa uformować małe kulki, mocząc ręce. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę. Zalać je 2 litrami wody. Gotować ziemniaki przez 10 minut na małym ogniu.

Gotować jeszcze przez 5 minut. Następnie dodaj klopsiki i przyprawy. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Gotuj jeszcze przez 3 minuty. Zupę podawaj z garścią posiekanego koperku.

Zupa z czosnkiem i kaszą manną

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!