Zupę, którą dzieci uwielbiają, zdradza tajemnice kucharz ze stażem. Oto niesamowity przepis.

Kucharka z przedszkola zaskakuje! Najsmaczniejsza zupa w historii, którą dzieci (i dorośli!) pokochają!

Nie możesz oderwać się od stołu po spróbowaniu tej zupy. Taki efekt miało moje pierwsze zetknięcie z potrawą, którą przez całe życie tworzyła babcia mojego męża, kiedy była kucharką w przedszkolu. Kiedy moje dzieci pierwszy raz skosztowały jej „Śnieżki”, były tak zachwycone, że prosiły o dokładkę!

Szukasz idealnego przepisu na zupę dla swojego malucha? Uwaga, oto on! W tym artykule ujawniam sekrety smaku tej niezwykle prosty, a jednocześnie pysznej zupy, która zdobywa serca nie tylko dzieci, ale i dorosłych!

SKŁADNIKI, które musisz mieć:

  • 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 średniej cebuli
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 2 jajka sól,
  • przyprawy na swój gust
  • świeże zioła dla aromatu

I w końcu… Jak to zrobić?

Umyj i obierz cebulę oraz marchewki, a następnie zetrzyj je na grubej tarce. Pokrój ziemniaki w kostkę, a jajka ugotuj na twardo. Smaż warzywa na maśle, aż marchewka stanie się miękka, a cebula przejrzysta. Ziemniaki i zielony groszek (wraz z zalewą z puszki) dodaj do gotującego się bulionu. Gdy ziemniaki staną się półmiękkie, wrzuć warzywa z patelni i starte jajka.

Gotuj zupę jeszcze kilka minut, a następnie dopraw do smaku i dodaj świeże zioła. Podaj gorąco, udekorowane kleksem kwaśnej śmietany i ziołami. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!