Jak przygotować cienkie naleśniki, na które nie będą mogli zwrócić uwagi Twoi znajomi. Dowiedz się teraz.

Rewolucyjna metoda na cieniutkie naleśniki prosto z serca Słowiańszczyzny – oszałamiająco łatwy przepis, który przeistoczy Twój kulinarny świat.

Wszystko, co dotychczas wiedziałeś o pieczeniu naleśników, odrzuć jak zły sen! Twój stół wkrótce zapełni się pytającymi, jak osiągnąłeś taki poziom perfekcji, tak niebywałą delikatność, uwodzący aromat i nieskazitelną barwę.

Naleśniki, o jakich marzysz, tworzą:

  • 500g skrobi
  • 200g masła
  • 100g cukru
  • 3 żółtka
  • 10 jaj
  • szczypta soli
  • 1l mleka
  • 5 łyżek oleju słonecznikowego
  • 1kg twarogu.

Uwierz, nie było jeszcze tak prostego sposobu na przyrządzenie naleśników!

Twój pierwszy krok to przesianie skrobi. Potem, w pojedynku z cukrem, ubij jajka do konsystencji gładkiej jak jedwab. Teraz nadszedł czas na mleko i olej – wlej, mieszaj, aż wszystko zatańczy w harmonijnej symfonii.

Następuje magiczny moment: smażenie! Rozgrzej patelnię i smaż naleśniki do złotego rumieńca. Ale jeszcze nie skończyłeś! Teraz przystąp do tworzenia nadzienia z reszty żółtek, cukru i twarogu.

Napełnij naleśniki tym niesamowitym nadzieniem, zwijając je i wciskając brzegi do środka. Teraz układaj je w piekarniku i polewaj obficie masłem.

Piecz przez 25 minut w 180 stopniach.

I oto jest! Twoje mistrzowskie naleśniki – aksamitne, rumiane, o zapachu, którym nie oprze się żaden łasuch!

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!