Mięso w stylu kapitana z piekarnika – Gdy tylko wystawiam na stół, znika w 5 minut. Sprawdzony, szybki przepis

Mięso w stylu kapitana przygotowuje się w piekarniku, dzięki czemu oszczędza się czas na pilnowanie go i mieszanie w garnku.

Jest ono niezwykle szybkie jak i łatwe w wykonaniu. Nikt nie powinien mieć problemu z jego przyrządzeniem. Danie jest zdrowsze przez nie dodawanie do niego majonezu. Idealnie pasuje na rodzinny stół czy to świąteczny lub niedzielny obiad albo zwykła towarzyska kolacja.

Zapewne zasmakuje każdemu i jeszcze dana osoba poprosi o dokładkę. Soczyste i pieczone mięso przyrządzone w piekarniku jest bardzo smaczne. Warto wypróbować ten przepis.

Składniki do mięsa:

  • 500 g wieprzowiny bądź wołowiny,
  • 2 cebule,
  • około 6 średnich ziemniaków,
  • 4 łyżki roślinnego oleju,
  • 100 g sera,
  • sól do smaku,
  • czarny pieprz do smaku.

Składniki na sos:

  • 1 łyżka mąki,
  • 50 g masła,
  • 250 ml mleka,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!