Wspaniałe ciasto kremowo-bananowe, które zrobisz bez pieczenia. Oto luksusowy przepis, który gości w moim domu co tydzień i każdy jest nim zachwycony.

Ciasto bez pieczenia z bananami i kremówką, które smakuje niesamowicie.

Składniki:

  • mleko – 600 ml + 10 ml
  • banan – 3 sztuki
  • cukier – 100 g
  • długie biszkopty – 14 sztuk
  • bita śmietana – 250 ml
  • budyń w proszku o smaku waniliowym – 80 g
  • gorąca czekolada – 100 g
  • forma o rozmiarach 20 x 10 cm

Przygotowanie:

1. Wyłóż folią formę.

2. Na dno ułóż długie biszkopty, tak by pokrywały całą formę.

Jak przygotować krem?

1. Wymieszaj cukier i budyń w zimnym mleku.

2.. Ustaw na ogniu i gotuj tak długo, dopóki krem nie zgęstnieje.

5. Gotowy krem wylej na biszkopty i ułóż banany na jego warstwie.

6. Śmietanę ubij.

7. Na schłodzony budyń dodaj ubitą bitą śmietanę.

8. Na górę ułóż biszkopty wzdłuż formy.

9. Włóż do lodówki na co najmniej godzinę.

10. Jeśli masz ochotę na więcej słodkości to rozpuść czekoladę w mleku i polej nią ciasto.

11. Możemy podawać, gdy czekolada stwardnieje. Smacznego pysznego ciasta! 🙂

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!