Doskonały przepis na deser z biszkoptów – zachwyci gości, rozpieści podniebienia.

Szybki przepis na deser z długich biszkoptów. Połączenie wszystkich składników zachwyci rodzinę i przyjaciół!

Potrzebne ci będą:

  • mleko – 150ml
  • długie biszkopty najlepiej typu lady finger – 200g
  • foremka 22 × 28 cm

Polewa:

  • mleko – 30ml
  • masło – 40g
  • czekolada mleczna – 100g
  • płatki migdałowe – 100g
  • piec w piekarniku przez 25 minut w 180°C lub trzymać w lodówce przez godzinę

Pudding:

  • cukier waniliowy – 10g
  • budyń o smaku waniliowym – 40g
  • cukier – 75g
  • mleko – 400g

Krem:

  • cukier – 200g
  • żółtka – 5szt.
  • masło – 300g

Środek deseru:

  • mąka – 75g
  • cukier – 160g
  • białka jajek – 5szt.
  • orzechy włoskie – 250g

Sposób przygotowania:

You might also like

Comments are closed.

error: Content is protected !!